Hoppa till innehåll

Arkitekt- och ingenjörs­företagen står inför ett antal stora utmaningar de kommande åren. För att ytterligare stärka vår röst i angelägna frågor har vi inrättat råd och arbetsgrupper med syfte att samla kraften från hela arkitekt- och ingenjörs­branschen i gemensamma utmaningar.

Innovationsföretagen har ställt tre frågor till Karin Fagerberg, som är ordförande i Arkitektrådet.

Vem är du, Karin Fagerberg?

– Jag är en arkitekt från Malmö, operativ chef på FOJAB. Jag sitter som ordförande i Innovationsföretagens Arkitektråd.

Vad tänker du om din roll som ordförande i Arkitektrådet?

– Det har varit väldigt stort gensvar i rådet under 2020 med högt deltagande. Det visare verkligen att forumet behövs och ger mycket stöd från Innovationsföretagen, men också mellan kontoren. I min roll vill jag verka för samordning mellan Innovationsföretagen och Sveriges Arkitekter. Det är också viktigt att vi inte glömmer bort de lite längre frågorna så som hur digitalisering och hållbarhet påverkar arkitektens roll och hur det påverkar arkitekturen.

Vad hoppas du av 2021?

– Såklart framförallt att vi kan få lov att ses igen och samarbeta fysiskt. Det är inte lätt med kreativa processer och komplexa problem på distans! Och fram till dess hoppas jag att vi alla i branschen lyckas hålla uppe arbetsglädjen. Slutligen så hoppas jag att alla offentliga satsningar i världen ska bidra till att vi får en acceleration på de processer som krävs för att försöka möta klimatförändringarna i tid. Det känns som att pandemin har gett våra politiker lite större mod.


Vill ditt företag delta i Arkitektrådet?

Arkitektrådet inom Innovationsföretagen samlar idag ett 30-tal medlemsföretag verksamma inom arkitektur. Stående ämnen på agendan är arbetsgivarnyheter, branschnyheter och marknadsläget i branschen. De aktuella frågorna som tas upp i rådet rör arbetsmiljö, offentlig upphandling, remisser och mjukvaror.

Deltagande företag

AIX – Archus – Atrio – BAU – Carlstedt Arkitekter – C.F. Møller – Elinder Sten – Equator – EttElva – FOJAB – Gatun – Kanozi – Krook & Tjäder – LBE Arkitekt – Liljewall – Lindberg Stenberg – LINK – Norconsult – Nyréns – Okidoki – PE Teknik & Arkitektur – Reflex – Spectrum – Sweco – TEA – Tengbom – Tyréns – White – Wingårdhs – ÅWL

Vill ditt företag också delta?

Kontakta Jannice Johansson Steijner, jannice.steijner@innovationsforetagen.se, tel +46 709-161732, Innovationsföretagens representant och projektledare för rådet, så får du veta mer.

Innovationsföretagens råd och arbetsgrupper

Vill ditt företag medverka i något av råden? Läs mer här om våra råd och arbetsgrupper