Hoppa till innehåll

Norconsult har vunnit ett arkitekturpris i kategorin ”Mixed Use Architecture” för CIK, Centrum för Idrott och Kultur i Knivsta. Priset är instiftat av European Property Awards och kommer att delas ut i London 27 oktober. I CIK har Norconsults arkitekter förverkligat Knivsta kommuns vision av en mötesplats där Knivstaborna kan samlas i gemensamma och olika intressen.

– CIK är ett fantastiskt projekt och det tack vare det fina samarbetet under hela processen. Både samverkansmodellen med entreprenör och beställare och vårt tvärfackliga samarbete inom Norconsult har lett till det här fina slutresultatet, säger Julia Hjortmyr Grabe, arkitekt på Norconsult.

Byggnaden är på 15.300 m2 och är ett av Sveriges största trähus som byggts i modern tid. Byggnaden är certifierad enligt internationell passivhusstandard vilket innebär att den är mycket energisnål.

– De höga hållbarhetsambitionerna har varit med sedan start i projektet, säger Dan Johansson, arkitekt på Norconsult. Det är glädjande att konstatera att passivhustekniken i kombination med husets trästomme har visat sig passa väldigt bra för den här typen av anläggning, fortsätter Dan.

Förutom arkitektur har Norconsult medverkat med kompetenser inom akustik, scen- och AV-teknik, tillgänglighet, landskapsarkitektur, stadsbyggnad, BIM-samordning, inredningsarkitektur samt storkök.

Läs mer här.