Hoppa till innehåll

Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar delas ut för att uppmärksamma svenska företags bidrag till svensk export och främjandet av Sverige som ett innovativt och kreativt land.  För andra året i rad är White nominerade, förra året var första gången ett arkitektkontor nominerats till priset, och i år blev White även vinnaren.

Med exportpriset för de kulturella och kreativa näringarna vill regeringen uppmärksamma insatser inom svensk export och främjandet av bilden av Sverige som ett innovativt och kreativt land. Priset delas ut årligen till en aktör som utgör ett särskilt gott exempel inom sitt område och därmed bidrar till svensk export och till att synliggöra Sverige utomlands. Priset delas ut för föregående år.

– White Arkitekter är ett utmärkt exempel på hur företag inom de kulturella och kreativa branscherna med innovativ design driver omställningen för en hållbar framtid, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Läs mer om priset här.