Hoppa till innehåll

Hot eller möjlighet? – AI förändrar arkitekters arbete i grunden

AI kan göra oss till bättre arkitekter och ingenjörer, det säger Elin Lydahl förbundsdirektör Innovationsföretagen i Dagens Nyheter.

Kommer artificiell intelligens i framtiden att rita avancerade byggnader på ingen tid alls? Kommer arkitekter över huvud taget att behövas? Jo, de behövs, AI är tvärt om en möjlighet, tror arkitekter DN har talat med. 

– Yrken förändras i större utsträckning än de försvinner och ännu är det inte dags för mänskligheten att pensionera sig permanent. Tvärtom kan AI göra oss till bättre ingenjörer och arkitekter, säger Elin Lydahl.

– Om Sverige ska gå vinnande ur AI-utvecklingen krävs ett enormt kompetenslyft där alla får en chans att dra nytta av tekniken för att bli bättre på sitt jobb.