Hoppa till innehåll

– Det är mycket glädjande att Carl Bäckstrand har blivit vald till vice ordförande i ACE:s styrelse. Med sin gedigna erfarenhet från såväl den svenska som internationella arkitektmarknaden samt sitt engagemang i klimatfrågor, kommer han fortsatt att vara en värdefull tillgång för ACE:s arbete, säger Elin Lydahl, förbundsdirektör på Innovationsföretagen.

Carl Bäckstrand har suttit i styrelsen för ACE sedan 2020 och blev på årsmötet i april vald till vice ordförande.

– Jag ser fram emot att i min nya roll i styrelsen med än större kraft medvetandegöra politiken om arkitekturens betydelse i den gröna omställning som nu pågår i hela Europa. EUs direktiv inom alltifrån upphandlingsregler till energieffektivisering påverkar dagligen vårt arbete som arkitekter. Sveriges många goda exempel behöver synliggöras ännu mer samtidigt som vi har mycket att lära och inspireras av andra länder. Time to Act som ACEs manifest lyder!”, säger Carl Bäckstrand, vice vd på White Arkitekter.

ACE är arkitektbranschens påverkansorganisation i Bryssel, där både Innovationsföretagen och Sveriges Arkitekter är medlemmar.