Hoppa till innehåll

Arbetsgivar­guiden

Arbetsgivarguiden hjälper dig som medlem att göra rätt i djungeln av avtal, lagar och praxis som gäller på den svenska arbetsmarknaden.

Logga in i Arbetsgivarguiden

Så fungerar Arbetsgivarguiden

Med Arbetsgivarguiden får du hjälp att bli en bättre arbetsgivare.

Steg för steg

Steg för steg-guider hjälper dig att göra rätt och tar dig igenom svåra moment i ditt arbete. Använd guiderna om du exempelvis ska du ta över ett företag och ändra riktning på det. Eller när du behöver veta hur du ska agera på rätt sätt, när du måste dra ned på antalet anställda.

Kollektivavtal

Kollektivavtalen reglerar vilka anställningsvillkor – rättigheter och skyldigheter, som gäller för dig och dina anställda. Du får direkt tillgång till alla avtalstexter som berör just ditt företag.

A–Ö

A–Ö är en kunskapsbank där du hittar allt du behöver veta om arbetsgivarfrågor uppdelat per ämne. Arbetsgivarguiden ser till att du får koll på de allmänna regler som gäller för de olika ämnena. Och inte nog med det — du kan lätt se de undantag eller tillägg som regleras av dina kollektivavtal.

Mallar

Mallar hjälper dig att fylla i rätt uppgifter när du exempelvis ska anställa, avsluta anställning och allt däremellan. Här finns de mallar du behöver för att kalla till en förhandling, förbereda en nödvändig uppsägning eller ge olika typer av besked.

Medlemsnyheter

Här hittar du viktiga nyheter som du behöver läsa. De kan vara allt från generella medlemsnyheter till läsvärda AD-domar och viktiga Arbetsgivarnytt. Nyheterna filtreras också utifrån vilka kollektivavtalsområden ditt företag omfattas av så du bara behöver se det som berör dig.

Rådgivning

Hos oss jobbar Sveriges bästa arbetsrättsjurister. Vi listar våra rådgivare efter expertis och kollektivavtalsområde så att du får tag på rätt person när du behöver ställa frågor. Och får du inte tag på de du söker, kan du alltid prata med vår rådgivningsgrupp, som sitter redo att svara på dina frågor under dagtid.

Bli en bättre arbetsgivare med Arbetsgivarguiden!