Hoppa till innehåll

När pandemin är som mest påtaglig är teknik och innovation viktiga instrument för att underlätta produktutvecklingsprocesser. Industritekniska konsultbolaget FS Dynamics är med och stöttar teknikföretaget Permascand i utvecklingen av en ny produktmodell – anpassad specifikt för att rena dricksvatten från coronavirus.

Det svenska bolaget FS Dynamics är en ledande aktör i Skandinavien inom teknisk beräkning och simulering, där bland annat computational fluid dynamics (CFD) utgör ett viktigt affärsområde. Kort sagt går det ut på att virtuellt simulera strömning av vätskor och gaser i olika miljöer. Till exempel kan man med hjälp av CFD virtuellt simulera luftströmningarna runt en lastbil istället för att använda en stor och fysisk vindtunnel.

Nu har bolaget bidragit med sin expertkompetens inom CFD-simulering för produktutvecklingen av Permascands nya elektrolytiska vattenrenare. Den nya industriella produkten utvecklas specifikt för att kunna rena dricksvatten från coronavirus.

Att faktiskt kunna bidra till kampen mot coronaviruset med det vi är experter på känns jätteroligt. Vi hoppas att våra simuleringar inom kort ska leda till en driftsatt produkt som bidrar till minskad spridning av viruset. För vår egen del har projektet redan lett till att vi är en erfarenhet rikare, säger Henrik Pettersson, chef från FS Dynamics som arbetat med projektet.

Produkten är under utveckling. Läs mer på FS Dynamics hemsida.

Tillsammans tar vi ansvar

Världen genomgår just nu en global kris och tillvaron har ställts på ända. Samtidigt gör många av våra medlems­företag ovärderliga insatser för samhället. Nu vill vi sätta fokus på de goda exemplen. Det är med gemensamma krafter vi tar oss ur denna kris.

Under hashtaggen #tillsammanstarviansvar lyfter vi insatser från våra tjänste­företag som görs för att möta coronakrisen – både i detta akuta läge och på längre sikt. Kontakta Linnea Kvist om du till tipsa oss om ytterligare exempel.