Hoppa till innehåll

Vid dagens årsmöte valdes Håkan Danielsson, vd WSP Sverige in i Innovationsföretagens styrelse.

Håkan Danielsson har en lång och bred erfarenhet inom teknikkonsultbranschen, bland annat från Scandiaconsult, Ramboll och WSP, där han idag har rollen som vd för WSP Sverige.

–  De kunskapsintensiva arkitekt- och ingenjörsföretagen spelar en kritisk roll för att kunna lösa de samhällsutmaningar vi möter. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet till den fortsatta utvecklingen och tillväxten inom den här viktiga delen av näringslivet, säger Håkan Danielsson, vd WSP Sverige.

Innovationsföretagen företräder drygt 750 innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn med fokus på arkitekt- och ingenjörskunnande med totalt cirka 40 000 medarbetare.

–  Håkan Danielsson kommer med sin gedigna bakgrund och djupa förståelse för branschen att utgöra ett viktigt komplement till styrelsen. Förbundet är väl rustat för framtiden, med en stark ställning hos medlemmarna och en tydlig framtidsvision. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med styrelsen för att fortsätta stärka förutsättningarna för en innovativ och konkurrenskraftig arkitekt- och ingenjörsbransch, säger Magnus Höij, förbundsdirektör för Innovationsföretagen.

I samband med att Håkan Danielsson tillträder så lämnar Ljot Strömseng, Norconsult styrelsen, där han varit aktiv sedan 2013.

Den nya styrelsen för Innovationsföretagen:

Charlotte Bergman, ELU Konsult AB, ordförande
Johan Dozzi, Tyréns AB
Håkan Danielsson, WSP Sverige AB
Magnus Höij, Innovationsföretagen
Erik Landgren, Kiwa Inspecta AB
Mårten Leringe, C.F. Møller Sverige AB
Anneli Liljemark, Liljemark Consulting AB
Sara Lindmark, i3TEX AB
Ann-Louise Lökholm Klasson, Sweco Sverige AB
Daniel Nord, Fojab Arkitekter AB
Niklas Sörensen, Ramboll Sverige AB
Jens Wickström, Sigma Industry West AB