Hoppa till innehåll

Innovationsföretagen bjöd in till ett webbinarie på temat Innovation för energi – hur genomför vi en hållbar omställning. Under webbinariet diskuterades utmaningar för vår framtida energiförsörjning. Kapacitetsbrist, tillståndsprocesser, produktion och kompetensförsörjning är några av de ämnen som berördes.

Många parallellt pågående megatrender ökar konstant behovet av el globalt, såväl som här i Sverige. Digitalisering och elektrifiering av transportsektorn är några av de allra mest uppenbara trenderna. Ökad efterfrågan, i kombination med ett föråldrat elnätssystem, gör att många svenska regioner redan idag upplever kapacitetsbrist. Energiområdet har därför snabbt kommit att bli en stor samhällsutmaning. Hur genomför vi en hållbar omställning? Vilka innovationer krävs för att skapa framtidens energi? Och vilka innovationer kan göra att vi behöver mindre energi?

Deltog i seminariet gjorde:
Johan Dozzi, Koncernchef Tyréns
Linda Pålsson,  Head of BA Hydro and Energy Nordics, AFRY
Åsa Pettersson, VD Energiföretagen

Samtalet modererades av Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen.

Se webbinariet i sin helhet här.