Hoppa till innehåll

Vill du vara med och skapa rätt förutsättningar för framtidens fysiska, digitala och hållbara samhällsutveckling? Då kan tjänsten som Näringspolitisk expert på Innovationsföretagen vara någonting för dig.

Innovationsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vi samlar cirka 780 medlemsföretag, som tillsammans har 40 000 anställda.

Vi söker nu en näringspolitisk expert för att förstärka vårt team för att företräda Innovationsföretagen. Gärna med erfarenhet av kompetensutvecklings- och utbildningsfrågor då det är en prioriterad fråga för medlemsföretagen. Det finns goda möjligheter att påverka såväl arbetsinnehåll, utformning som ansvarsområden i samråd med näringspolitisk chef samt förbundsdirektör. Du kommer i rollen att på sikt få ansvara för att driva egna initiativ och påverkansprocesser.

Vi tror att du har ett stort intresse för påverkans- och näringslivsfrågor och är van vid att, med vass penna, ta fram underlag och rapporter. Viktiga arbetsuppgifter som expert är snabbt sätta dig in i nya komplexa frågeställningar, inhämta och samla kunskap, att utarbeta ståndpunkter och ha idéer om hur beslutsfattare och andra intressenter ska påverkas för att uppnå faktiska resultat. Även att hitta former för nå ut med Innovationsföretagens frågor i media och i den allmänna debatten.

Du har även en viktig uppgift att samverka med våra medlemsföretag genom fysiska och digitala medlemsmöten och kontakter.

Tillsammans med dina kollegor inom såväl Innovationsföretagen som Almega och ofta i samverkan med andra branschorganisationer, kommer du att vara ett av våra ansikten utåt för att synliggöra och driva på utvecklingen av medlemsföretagens prioriterade frågor.

Du har:

  • En högskoleutbildning inom samhällskunskap/statsvetenskap/arbetsmarknad/ekonomi/ingenjörskunskap eller motsvarande
  • Erfarenhet av politiskt arbete/påverkansarbete/public affairs
  • Mycket god kommunikativ förmåga, att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • Förmågan att driva och arbeta i projekt
  • Lätt för att driva ditt eget arbete

Det är meriterade om du har:

  • Förmågan att hitta fram och har nätverk inom det politiska landskapet på nationell nivå
  • Kunskap om utbildningssystem och utbildningsfrågor
  • Erfarenhet från medlemsstyrd verksamhet, t.ex. fackförbund eller intresseorganisation
  • Intresse och erfarenhet av det politiska landskapet och processer inom EU

Stämmer ovanstående in på dig? Hos oss får du (utöver trevliga kollegor) tillgång till ett stort nätverk och inflytande över hur du utför dina arbetsuppgifter. Dessutom arbetar du i en växande, kunskapsintensiv bransch med företag som är helt avgörande för en hållbar samhällsutveckling och näringslivets konkurrenskraft.

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning. Vi är en flexibel arbetsplats, som tror på en växelverkan mellan fysisk närvaro på kontoret och på distansarbete.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Anders Persson, näringspolitisk chef på Innovationsföretagen på telefon 08 762 69 17. Vi kommer fortlöpande att kalla till intervjuer och ett första möte via Teams.