Hoppa till innehåll

Vid årsmötet tidigare i maj valdes Sara Lindmark, vd för Together Tech, till ordförande för Innovationsföretagen. Här får hon svara på tre snabba frågor för att flera ska få lära känna Sara.

Berätta om dig själv! 

Jag är en ingenjör som drivs av att vara med och påverka saker till det bättre. Jag får energi av samarbete och blir glad av att ta idéer till verklig nytta för människor, både på jobbet och i det privata. Jag tror att allt är möjligt! Ibland kan det vara svårt att hitta den rätta vägen, men poängen med det är ju att prova olika vägar och hitta nya lösningar tillsammans.

 

Vad ser du fram emot mest i arbetet som ordförande?

Det är verkligen en ära att få detta förtroende. Vi har en stark ledningsgrupp med fantastiska företagsledare. Tillsammans får vi en god spridning från våra olika medlemsföretag inom den innovativa arkitekt- och ingenjörsbranschen.
Min uppgift i detta ser jag som en sammanhållande funktion. Alla har sitt expertisområde och tillsammans kommer vi kunna stötta vår bransch på bästa sätt.

 

Vilka frågor skulle du vilja prioritera framöver?   

Vi har många viktiga frågor att prioritera mellan men vi ska fortsätta att stärka vår röst och öka synlighet för branschen. Hållbart är den enda vägen framåt och här vill vi som förbund ta ledningen inte minst genom initiativet ”Innovation för klimatet”. Även kompetensförsörjningen både här och nu och framåt är en superviktig fråga för att lyckas med den hållbara omställningen och de tekniksprång som sker.

 

Läs mer om Innovationsföretagens årsmöte och nyvalda styrelse här