Hoppa till innehåll

Innovations­företagen söker kommunikatör med digitalt fokus

Innovations­företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Är du en kommunikatör med inriktning på digitala media som vill vara med och skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch? Då har vi ett spännande uppdrag till dig!

Vi söker en allsidig kommunikatör som vill kliva in i vårt team med nya ögon och färska idéer. En prestigelös person som är bra på att producera innehåll och som har ett stort intresse för digitala kanaler.

Den vi söker bör ha en grundläggande förståelse för företagens roll i samhället och en nyfikenhet på hur vi som organisation kan bidra och utveckla den ytterligare.  Du har förmåga att översätta komplexa frågeställningar till lättförståelig information. Som person är du en proaktiv och praktisk ”doer”, ansvarstagande, noggrann, serviceinriktad och initiativrik. Innovationsföretagen har ett spännande arbete framför sig inom en bransch som utvecklas och förändras i takt med samhällets utmaningar och därför behöver vi förstärka vårt kommunikationsteam. Vi söker dig som vill vara med och bidra i detta spännande arbete.

Vi tror att du älskar:
* Att skriva och producera innehåll till våra egna kanaler (Twitter, Facebook, Webb m fl.)
* Att arbeta med och har stor förståelse för digitala kanaler
* Att producera rörligt material
* Att se hur effektiv kommunikation skapar nya möjligheter

Vi tror att du är:
* En nyfiken och driven teamplayer
* Initiativrik, kreativ och full av idéer
* En person med hög servicekänsla
* Genuint samhällsintresserad (kanske kommer du från näringslivet, politiken eller journalistiken?)
* Proaktiv, men även gillar att arbeta under tidspress och ibland med skarpa deadlines
* Ansvarstagande och van att jobba självständigt

Om du har erfarenhet av att skapa film och bilder utifrån olika digitala verktyg ser vi detta som ett stort plus. Liksom erfarenhet av att arbeta med WordPress/Gutenberg samt Adobe Indesign. Har du även viss erfarenhet av datahantering via Google analytics eller andra mätverktyg är detta meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från eller har stort intresse för digitala event då detta kommer att fortsätta vara en viktig del av vår verksamhet.

Vi erbjuder dig:

En modern arbetsplats mitt i Stockholm City, där vi ser våra medarbetares välmående, engagemang och kunskaper som nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Vi är en flexibel arbetsplats, som tror på en växelverkan mellan fysisk närvaro på kontoret och på distansarbete. Utöver att du får ett riktigt roligt jobb, bra förmåner och härliga kollegor, är du med och skapar sunda och bra förutsättningar för våra 850 medlemsföretag och deras 40 000 medarbetare.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Innovationsföretagens Kommunikationschef, linnea.kvist@innovationsforetagen.se, 070-590 34 45. Anställningen är på heltid med placering på Sturegatan 11 i Stockholm.

Vi kommer löpande kalla till intervjuer.