Hoppa till innehåll

Rent vatten. En självklarhet för många, men en fråga om liv och död för andra. FN anser att tillgång till rent vatten är en mänsklig rättighet. Trots det saknar omkring 2.2 miljarder människor tillgång till dricksvatten. En avsaknad som årligen skördar omkring 500 000 barns liv och tvingar hushåll att använda farliga vattenreningsmetoder för tillgång till rent dricksvatten. I vårt senaste Innovationscase presenterar vi SaWa – världens viktigaste plastpåse. Innovationsföretagens medlem Prevas har tillsammans med 4Life Solution tagit fram en produkt som kan bidra till lösningen på problemet och som är billig, säker, användarvänlig och hållbar.

Innovationscase – Hur våra medlemmar gör skillnad

Innovations­företagens medlemmar driver samhälls­utvecklingen framåt genom innovativa projekt. Med Innovationscase lyfter vi kontinuerligt särskilt spännande och nytänkande case från våra medlems­företag.