Hoppa till innehåll

Huvuddeltagare på mötet är USA:s utrikesminister Antony Blinken, handelsminister Katherine Tai och näringsminister Gina Raimondo, samt EU:s kommissionär för handel Valdis Dombrovskis och kommissionär för konkurrenskraft Margrethe Vestager. Deltar gör även flertalet svenska ministrar och representanter från näringslivet i USA och EU.

TTC (Trade and Technology Council) är ett samarbetsforum mellan EU och USA. Inom TTC:s arbetsgrupper diskuteras en rad frågor. Bland annat försöker parterna uppnå en gemensam syn på grön omställning, diskutera säkra värdekedjor, gemensamma standarder, AI, forskning inom 5G/ 6G, investeringsgranskning och exportkontroll samt globala handelsutmaningar. Arbetet sker i arbetsgrupper och varje halvår sker ett högnivåmöte i USA eller EU. Mötet äger rum i Luleå och är det fjärde i sitt slag.