Hoppa till innehåll

Innovations­företagen söker förbundsjurist med fokus på affärsjuridik

Är du en jurist med ett stort samhällsintresse och en gedigen erfarenhet av entreprenadjuridik i allmänhet, standardavtal i synnerhet och vill du vara med och forma framtiden för hållbar samhällsutveckling? Då har vi ett spännande uppdrag för dig!

 

Innovationsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som representerar över 850 innovativa företag med sammanlagt 45 000 anställda, inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch.

Om rollen
Vi söker nu en förbundsjurist som kommer att stärka vårt arbete med att främja en konkurrenskraftig innovationssektor där ditt huvudansvar kommer vara att stödja våra medlemmar och hjälpa dem med deras juridiska utmaningar inom konsult- och entreprenadavtalsjuridik men även inom immaterialrätt, offentlig upphandling och försäkring.

Dina arbetsuppgifter kommer inkludera:
– Utveckling, utbildning och medlemsrådgivning om standardavtal inom byggsektorn, inklusive ABK 09, AB 04, ABT 06 och FIDIC
– Påverkansarbete för medlemsföretagen inom Innovationsföretagen med förmåga att driva och rapportera frågor
– Ansvar för standardavtal för konsultuppdrag inom industrin
– Samverkan med Almega, Svenskt Näringsliv, samt europeiska branschorganisationer (EFCA, ACE) i relevanta frågor
– Driva juristnätverket och delta i olika arbetsgrupper inom organisationen
– Övergripande ansvar för övriga interna juridiska frågor inom Innovationsföretagen
– Utbildning för medlemsföretag och skapande av utbildningsmaterial

Om dig
För att lyckas i rollen hos Innovationsföretagen har du:
– Juristexamen
– Erfarenhet från konsult- och entreprenadjuridik, avtalsfrågor och standardavtal
– Gärna kunskap inom offentlig upphandling och immaterialrätt
– Intresse och insikt om teknik samt nyfikenhet kring hur AI kan användas inom branschen

För att trivas i rollen söker vi dig som har utmärkt kommunikationsförmåga, både i skrift och tal. Du är bekväm med att tala inför grupper och individer. Du är nyfiken, självständig och driven med stark nätverkskompetens och förmåga att skapa förtroende samt utmana branschen. Vidare ser vi gärna att du är trygg med att arbeta och driva frågor i en internationell kontext samt att du tycker om att hålla utbildningar.

Vi erbjuder
En modern arbetsplats. Vi sitter i nyrenoverade lokaler mitt på Östermalm i Stockholm City, där vi ser våra medarbetares välmående, engagemang och kunskaper som nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Vi är en flexibel arbetsplats, som tror på en växelverkan mellan fysisk närvaro på kontoret och på distansarbete. Utöver att du får ett riktigt roligt jobb,  konkurrenskraftiga förmåner och härliga kollegor, är du med och skapar sunda och bra förutsättningar för våra 850 medlemsföretag och deras 45 000 medarbetare. 

Vi strävar efter hållbarhet och erbjuder en juristtjänst, som innebär en bra balans mellan arbete och fritid. Välkommen till oss!

Välkommen med din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Innovationsföretagen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Vi ser fram emot att höra från dig!