Hoppa till innehåll

Innovationsföretagen har anställt Carl Fläring som ny förbundsjurist. Han kommer närmast från en tjänst som bolagsjurist på HSB Bostad och kommer att vara en viktig kraft i arbetet med att stärka utvecklingen av innovationssektorn.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att göra nytta för Innovationsföretagens medlemsföretag samtidigt som jag ser fram emot att fördjupa min förståelse och kunskap inom branschen, säger Carl Fläring.

Carl Fläring har en jur.kand. från Uppsala universitet och har bland annat en bakgrund som advokat med fokus på offentlig upphandling samt konsult- och entreprenadrätt på Kilpatrick Townsend och Foyen advokatfirma. Han kommer närmast från en roll som bolagsjurist på HSB Bostad där han bland annat hanterat entreprenad-, konsult-, bolags-, fastighets- och miljörättsliga ärenden.

Carl kommer bland annat att fokusera på de viktiga juridiska ramvillkor som arkitekt- och ingenjörsföretag arbetar med, samt de affärskontrakt som förhandlas inom Byggandets Kontraktskommitté, BKK.

– Carl Fläring har en bred erfarenhet inom entreprenadavtalsjuridik och stor förståelse för samhällsbyggnadssektorn. Hans arbete kommer vara viktigt för att stärka vårt arbete med att främja en konkurrenskraftig innovationssektor, säger Elin Lydahl förbundsdirektör Innovationsföretagen.

Carl Fläring tillträder tjänsten den 22 februari 2024.