Hoppa till innehåll

Joakim Bourelius ny näringspolitisk chef på Innovations­företagen

Joakim Bourelius blir ny näringspolitisk chef på Innovationsföretagen. Han har många års erfarenhet av näringspolitik från roller inom såväl politik som näringsliv och kommer närmast från rollen som näringspolitisk expert på Innovationsföretagen.

– Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot att fortsätta skapa bättre förutsättningar för våra medlemsföretag. Jag kommer att ha ett särskilt fokus på frågor som rör konkurrenskraft, kompetensförsörjning och inte minst en snabbare klimatomställning där våra medlemsföretag sitter på många av lösningarna som Sverige behöver. Nu får jag chansen att arbeta mer strategiskt med dessa frågor och driva på för en högre reformtakt, säger Joakim Bourelius.

Joakim har bred erfarenhet och har tidigare jobbat i Riksdagen, på Teknikföretagen samt som politiskt sakkunnig åt statsminister Stefan Löfven och närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

-Joakims mix av kompetenser gör att han passar perfekt för rollen. Han vet vilka politiska frågor som är viktiga för våra medlemsföretag. Han har gedigen erfarenhet från såväl politik som påverkansarbete, vilket kommer att vara en stor tillgång i Innovationsföretagens fortsatta arbete, säger Elin Lydahl, förbundsdirektör Innovationsföretagen.

Joakims nya roll gäller från och med 1 jan 2024.