Hoppa till innehåll
Foto: WA3RM

PE Teknik & Arkitektur skapar unikt klimatsmart växthus

I Frövi ska från och med maj 2024 runt 8 000 ton tomater om året odlas i ett växthus på 100 000 kvadratmeter som nyttjar spillvärme från Billeruds kartongbruk intill. Ingen liknande odling finns idag i Sverige. Ytterligare ett lika stort växthus planeras nu.

PE fick 2021 uppdraget att ta fram bygglovshandlingar för både växthus samt hjälpa till med projektering och tillgänglighetsplanering av personalens lokaler med omklädningsrum, kontor, matsal med mera. Uppdraget har också inkluderat VVS-planering. PE fick också förnyat förtroende för den andra delen av växthusprojektet och har tagit fram bygglovshandlingar för det tillkommande växthuset. Därefter följer projektering av personaldelar till denna andra etapp.