Hoppa till innehåll

Innovationsföretagen medverkade i panelen på seminarium hos SKL på temat: Kan offentliga kunder bli mer attraktiva för att få in fler bra leverantörer på den offentliga marknaden?

David Fridner, doktorand i företagsekonomi på Stockholms universitet har under de senaste två åren forskat om hur offentliga kunder kan förbättra sin förmåga att locka bra leverantörer. Vid seminariet den 29 november presenterade han resultaten och därefter följde en paneldiskussion med Helena Dahlberg från Innovationsföretagen och representanter från Sveriges Byggindustrier, Swedish Medtech, Timrå kommun och SKL Kommentus Inköpscentral.

– Att den offentliga marknaden är attraktiv för företagen är samhällsekonomiskt viktigt och något vi behöver jobba vidare med, säger Helena Dahlberg, förbundsjurist på Innovationsföretagen.