Hoppa till innehåll

Pandemins effekter på branschen har varit omfattande, men man kan ana en stabilisering. Det visar Innovationsföretagens Coronarapport.

Innovationsföretagens fjärde Coronarapport visar att pandemins effekter på branschen har varit omfattande. Nästan alla företag har påverkats på något sätt. Men man kan ana att läget stabiliserat sig. Andelen företag som fått uppdrag inställda eller uppskjutna ökar inte längre och andelen företag som tappat i orderingång minskar jämfört med den förra mätningen.

Även varsel- och permitteringsintentionerna har minskat jämfört med föregående undersökning. Branschen ser ut att ha gått in i ett vänteläge inför hösten. De flesta företag verkar klara sig bra till efter sommaren men sedan behöver marknaden komma igång igen, uppdragen startas om och ordrarna rulla in.

Läs rapporten här:

innovationsforetagens-snabbenkat-om-effekterna-av-corona-nr-4