Hoppa till innehåll

Under 2022 arrangeras Ingenjörsdagen, Sveriges officiella dag för att hylla alla ingenjörer. Den kompetens, innovationskraft och kreativitet som finns hos alla våra ingenjörer har en avgörande betydelse för Sveriges utveckling, tillväxt och konkurrenskraft.

Under 2022 arrangeras fyra fysiska Ingenjörsdagar i olika delar av landet, som bjuder på inspiration, kunskap och nätverkande. Startskottet går i Stockholm, den 18 maj.

I höst arrangeras Ingenjörsdagen i Malmö, Luleå och Göteborg. I Göteborg delas Stora Ingenjörspriset i sex olika kategorier ut. Priset går till en ingenjör eller ett ingenjörsteam i varje kategori som genom sitt arbete åstadkommit tydliga resultat som gör stor skillnad för samhället, den egna verksamheten eller individer. Stora Ingenjörspriset delas ut i kategorierna Hållbarhet, Innovation, Inkludering och Ledarskap samt till Årets student och Årets förebild. Nomineringsarbetet startar i februari och Innovationsföretagen sitter med i juryn till Innovationspriset.

Initiativtagare till Ingenjörsdagen är Linti Group och den arrangeras tillsammans med Scania, Skanska, Vattenfall, Trafikverket, Försvarsmakten och Northvolt. Övriga samarbetspartners är bland annat Innovationsföretagen, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och Womengineer.

Läs mer om Ingenjörsdagen här.