Hoppa till innehåll

Att regeringen vill införa en arbetsmarknadsprövning vid arbetskraftsinvandring skapar stora problem för företag som är beroende av medarbetare från tredje land. ”Den kompetens vi behöver finns helt enkelt inte i Sverige”, säger Sara Lindmark, vd för Together Tech till TN.

Regeringen vill införa en arbetsmarknadsprövning vid arbetskraftsinvandring. I veckan presenterade integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) en utredning som ska ta reda på hur en sådan prövning ska kunna se ut.

Det oroar Sara Lindmark, som är vd för Together Tech och ordförande för Innovationsföretagen. Förra året rekryterade hon 90 ingenjörer, varav hälften kommer från länder utanför EU.

– Den kompetens vi behöver finns helt enkelt inte i Sverige. Hade vi kunnat anställa i landet, så hade vi gjort det, för det är så omständligt, kostar mycket pengar och tar mycket tid att anställa från länder utanför Europa, konstaterar hon.

Läs hela artikeln på Tidningen Näringslivet här.