Hoppa till innehåll
Innovations­företagens medlemmar driver samhälls­utvecklingen framåt genom innovativa projekt. De skapar nya innovationer,  modern teknik för klimatet och bygger morgondagens städer. Våra medlemsföretag tar fram lösningarna på flera av de största samhällsutmaningarna just nu och de spelar därför en avgörande roll för en hållbar samhälls­utveckling.

Nu vill Innovationsföretag lyfta fram några av de nyskapande och spännande projekt som våra medlems­företag arbetar med. På den nya sidan Innovationscase samlar vi projekt som visar hur våra medlemsföretag är med och gör skillnad. 

Det första projektet som presenteras är Better Shelter. Den svenska organisationen Better Shelter arbetar för att stötta hjälporganisationer i Ukraina och omkringliggande länder genom att tillhandahålla tillfälliga, modulära och hållfasta hus. För ukrainare som tvingats fly från kriget är de modulära husen en säker plats att bo på tills de återuppbyggt sitt hem eller fått tillgång till ett nytt permanent boende. Läs mer om Better Shelter här

Innovationscase är en vidareutveckling av vår rapportserie ”Innovation för” som belyser nyskapande innovationer som lyfter Sverige. ”Innovation för” riktar fokus till våra medlemmar och de spännande innovationer och projekt som de alla bidrar med. Under olika teman lyfter rapporterna fram konkreta innovationer och nya perspektiv med exempel både från medlemmarnas egna projekt och röster från människorna bakom innovationen.

På samma sida hittar du också de prioriterade näringspolitiska frågor som Innovationsföretagen driver – med syfte att skapa goda förutsättningarna för våra företag att kunna stärka sin konkurrenskraft.