Hoppa till innehåll
CMB delar varje år ut utmärkelsen Guldhuset till en ung ledare inom offentlig eller privat sektor som utmärkt sig som en god och framgångsrik ledare inom samhällsbyggnad.

I år var det Jonas Ward, samhällsbyggnadschef på Borås Stad, som tilldelades utmärkelsen i samband med CMB:s första Guldhusgala på Världskulturmuseet i Göteborg.

Juryns motivering:

”Med ett tillitsfullt och empatiskt ledarskap bygger årets mottagare av Guldhuset upp en levande målbild som får alla – från stadens invånare till medarbetare, beslutsfattare och politiker – att tillsammans förverkliga stadens visioner. 

Genom att skickliggöra andra bygger han en gränsöverskridande berättelse som fokuserar på den enskilda människan och dess unika förutsättningar – alltid med det hållbara, blomstrande samhället i fokus.

Priset har delats ut sedan 2004 och är instiftat av CMB, Centrum för management inom byggindustrin. Anders Persson, tf förbundsdirektör för Innovationsföretagen sitter i juryn tillsammans med bl.a. representanter från CMB, Chalmers, Byggföretagen, Byggherrarna, Byggindustrin, Fastighetsägarna och KTH.

Läs mer om årets pristagare här.

Läs mer om Guldhuset här.