Hoppa till innehåll

Det råder idag brist på mark att odla på och dessutom faller i genomsnitt 30 procent av den globala spannmålsproduktionen bort. Det gör att det behövs effektiva metoder som tar vara på hela skörden utan att för den delen tumma på kvaliteten. I vårt senaste Innovationscase presenteras BoMills sorteringssystem som analyserar och fördelar spannmål baserat på varje korns kvalitet och egenskaper, vilket leder till en mer effektiv och hållbar produktionskedja.

Malmöbaserade BoMill grundades 2001 utifrån en idé om att sortera spannmål utifrån dess inre egenskaper för att på så vis säkerställa en mer homogen produkt med bättre kvalitet. Företaget har idag över 20 års erfarenhet inom innovativ spannmålssortering. Läs mer om hur deras produkt har förändrat livsmedelsbranschen och bidrar till ett mer hållbart jordbruk.

Innovationscase: BoMill låter inte spannmål gå till spillo.

 

Innovationscase – Hur våra medlemmar gör skillnad

Innovations­företagens medlemmar driver samhälls­utvecklingen framåt genom innovativa projekt. Med Innovationscase lyfter vi kontinuerligt särskilt spännande och nytänkande case från våra medlems­företag.

Läsa alla case här.