Hoppa till innehåll

För drygt tre år sedan gjorde det brittiska bolaget Ocado entré på den svenska marknaden för onlinebaserad livsmedelsåterförsäljning. Företagets system för användning av big data möjliggör träffsäkra inköpsprognoser som tillsammans med effektiv lagerhållning minskar matsvinnet och ger kortare leveranstider.

I svallvågorna av pandemin och förändrade konsumtionsmönster har efterfrågan på innovativa och effektiva e-handelssystem ökat enormt. Ocado solutions vill effektivisera livsmedelsbranschens inköp, lagerhållning och leveranser. Genom det automatiserade e-handels- och lagersystemet Ocado Smart Platform (OSP) kan dagligvaruaktörer minska sitt matsvinn genom träffsäkra inköpsprognoser och etablera en effektiv lagerhållning som möjliggör snabbare leveranser till slutkonsumenten.

Läs mer om hur Ocados innovationer har förändrat livsmedelsbranschen.

Innovationscase – Hur våra medlemmar gör skillnad

Innovations­företagens medlemmar driver samhälls­utvecklingen framåt genom innovativa projekt. Med Innovationscase lyfter vi kontinuerligt särskilt spännande och nytänkande case från våra medlems­företag.

Läsa alla case här.