Hoppa till innehåll

I vårt senaste Innovationscase presenterar vi House of Choice – Skandinaviens första nollenergihotell. När fastighetsbolaget Fabege ville realisera visionen om en storskalig nollenergifastighet landade uppdraget på White Arkitekters bord. Efter att ha arbetat enligt en ambitiös energikalkyl och detaljplan stod House of Choice i Arenastaden, Solna redo juni 2021. Konceptet innebär att fastigheten i sig producerar all den energi som behövs för drift och uppvärmning. I tider av hårdare satta klimatkrav och stigande elpriser är det viktigare än någonsin att hitta hållbara lösningar som leder mot ett mer självförsörjande samhälle.

 

 

House of Choice är produkten av ett samarbete mellan Fabege, Nordic Choice Hotels och White Arkitekter. Den 22 000 kvadratmeter stora och elva våningar höga fastigheten består av tre delar; ett hotell, en kontorsdel samt ett antal långtidslägenheter. Dessutom huserar fastigheten även en restaurang, konferensytor och sociala ytor. Den här typen av projekt har stor betydelse för en arkitekt- och fastighetsbransch som befinner sig i en viktig utvecklingsfas. Byggnaden är tänkt att inspirera till att våga satsa på hållbarhet för att nå upp mot satta klimatmål.

Läs hela caset här: Nytt innovationscase: House of Choice – Skandinaviens första nollenergihotell

Innovationscase – Hur våra medlemmar gör skillnad

Innovations­företagens medlemmar driver samhälls­utvecklingen framåt genom innovativa projekt. Med Innovationscase lyfter vi kontinuerligt särskilt spännande och nytänkande case från våra medlems­företag.

Läsa alla case här.

 

Foto (featured Image): Jesper Westblom