Hoppa till innehåll

– Varje år anställer våra medlemsföretag ingenjörer, tekniker, programmerare och forskare från länder utanför EU och det är rekryteringar som är helt avgörande för att svenska företag ska kunna konkurrera på världsmarknaden samt bygga Sverige mer hållbart, motstånds- och konkurrenskraftigt, säger Joakim Bourelius, näringspolitisk chef på Innovationsföretagen.

Tillsammans representerar Teknikföretagen, TechSverige och Innovationsföretagen 6 400 företag med närmare en halv miljon medarbetare i den kunskapsintensiva industri- och tjänstesektorn. Organisationerna har nu bland annat föreslagit den pågående utredningen att i sitt slutbetänkande uppmana regeringen att ta initiativ till en nationell strategi för global attraktionskraft för att tillgodose företagens kompetensbehov.