Hoppa till innehåll

Innovations­företagen i Almedalen

Under Almedalsveckan i Visby på Gotland träffar Innovationsföretagen företrädare för politiska partier, intresseorganisationer och företag. Vi diskuterar branschspecifika frågor och lyfter vår sektors betydelse för svensk sysselsättning, tillväxt och innovationskraft.

Innovationsföretagens seminarium i Almedalen 2024

Ryskt anfallskrig mot Ukraina och större geopolitisk osäkerhet har ökat risken för störningar och till och med krig även i Sverige. Men hur motståndskraftigt är Sverige egentligen idag? Och vilka konsekvenser får vår enorma investeringsskuld inom infrastruktur, energi, försvar och V/A? Kan vi nå resiliens utan investeringar?

Tisdag 25 juni, 11:30—12:15, arrangerar Innovationsföretagen seminariet ”Vad innebär investeringsskulden för svensk motståndskraft?” i Svenskt Näringslivs trädgård på Hamngatan 3.

Medverkande
Annika Elmgart, avdelningschef på MSB
Karin Palmgren, avdelningschef Resilience, Ramboll
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige
Olof Philipsson, vd Gatun Arkitekter
Oscar Svärd, riksdagsledamot (M), ledamot Trafikutskottet, ersättare Försvarsutskottet
Mikael Larsson, riksdagsledamot (C), försvarspolitisk talesperson

Samtalet modereras av Elin Lydahl, förbundsdirektör på Innovationsföretagen.

Våra experter på plats

Vi är i Almedalen för att träffa er som är på plats, men också för att hämta hem idéer, perspektiv och frågeställningar. Kontakta oss gärna om du vill boka ett möte eller behöver en branschexpert till ditt arrangemang. Vi tar gärna spontana, eller planerade, möten och medverkar gärna i olika samtal och paneler.

Elin Lydahl

Förbundsdirektör

Elin pratar pratar gärna om utvecklingen av innovationssektorn samt dess betydelse för svensk ekonomi, sysselsättning och innovationskraft. 

Joakim Bourelius

Näringspolitisk chef

Joakim fokuserar på snabba åtgärder för att öka Sveriges internationella attraktionskraft, stärka kvaliteten i högre utbildning samt för ett fungerande livslångt lärande för yrkesverksamma.

Anders Persson

Chef för strategisk utveckling och internationella frågor

Anders kommenterar gärna det politiska läget i Sverige, behovet av strukturreformer och hur vi kan skapa bättre villkor för näringslivet och den kunskapsintensiva tjänstesektorn.

Richard Österberg

Näringspolitisk expert

Vart är vi på väg? Richard pratar gärna om läget i innovationssektorn, branschens utveckling och analyser kopplade till infrastruktur.

Har du frågor om vårt deltagande i Almedalen?

Linnea Kvist

Kommunikationschef

Stockholm

+46 8 762 66 21 +46 70 590 34 45 E-post

Läs mer

Läs mer om vårt deltagande tidigare år: