Hoppa till innehåll

2019 kommer att bli ett viktigt år för branschen, men också för branschföreningen.

 

Det finns mycket att se fram emot under året. Teknikutvecklingen lär inte stanna av, globaliseringen rullar på, konjunkturen lär bjuda på en och annan överraskning.
Därför passar vi även på att rusta vårt eget nya förbund för förändringarna. Och i detta finns en hel del spännande saker att se fram emot.

Redan nu i januari kommer vi att välkomna en ny jurist till kansliet. Det blir en mycket bra förstärkning i vårt viktiga arbete med kontrakt och upphandlingar för branschens del.

Under våren kommer vi att fördjupa arbetet med internationaliseringens konsekvenser, inte minst försöka hitta former för ett ökat nordiskt samarbete.

Ett ökat fokus på kommunikation och debatt kommer förhoppningsvis att märkas både hos våra medlemmar, men ännu mer hos politiker och andra samhällsdebattörer.Vårt fokus på att stärka arkitektkontorens och ingenjörsföretagens perspektiv i lönebildningen och i det som kallas ”den svenska modellen” borde ge utdelning.
Därtill ett hårt arbete med vårt varumärke, som om bara några veckor drar igång med full kraft.

Även om mitt eget 2019 inleddes med en rejäl förkylning så kommer det att finnas massor att se fram emot resten av året.
Jag känner mig trygg med ett stärkt kansli, en bra verksamhetsplan och en stabil organisation för arbetet.

Håll i hatten!

*

I helgen hjälper jag mellandottern att packa sin största väska, för att klara ett helt år som au pair, långt, långt bort.

Trevlig helg!