Hoppa till innehåll

Efter snart åtta år på förbundet finns det väldigt mycket att vara tacksam för.

När jag började skriva denna (näst sista) fredagsblogg började jag lista sammanhang, forum jag deltagit i och människor som jag fått möta under åren. Det blev en orimligt lång blogg – som säkert också blev för kort. Jag har fått möta allt för många kloka och engagerade människor, blivit inbjuden till allt för många forum för att det ska kunna summeras.

Låt mig istället försöka tacka för alla möten på ett annat sätt.

Vi har fått lyssna och ta del. Både som förbund inom Svenskt Näringsliv och som aktör i samhällsdebatten har vi – och jag – haft fantastiska möjligheter att bli en del av viktiga sammanhang. Det har lärt oss massor. Och givit oss möjlighet att sprida kunskap vidare till medlemmarna. Tack.

Vi har fått bidra med synpunkter och perspektiv. Till våra fackliga parter, till andra förbund, till politiken, till kollegor utomlands och till samhällsdebatten i stort. Det finns så mycket viktigt som behöver berättas från vår sektor för att stärka både arbetsmarknad, näringslivsutveckling, samhällsbygge och klimatfrågor. Tack för möjligheten att få bidra med några av dessa perspektiv.

Vi har också märkt att andra lyssnat, lärt sig och gjort förändringar. Våra ord har haft betydelse. Vi har gjort skillnad. Tack till er som velat ta del av och bidra till utveckling i vårt gemensamma arbete.

Tack till er alla som öppnat dörrar, ögon och öron för oss – och för mig. Uppgiften för ett förbund som vårt är att ta del av, vara en del av och bidra till utvecklingen. I det arbetet har vi mycket kvar att göra – men vi kan också lägga många år av bra arbete och utveckling bakom oss.

Detta har vi gjort tillsammans med alla er i vår omvärld. Oavsett om ni är medlemmar, kollegor, fackliga kollegor, myndighetsföreträdare, politiker eller något annat. Och jag vet att förbundet ser fram emot fortsatt dialog och givande samarbeten.

Nu lämnar jag strax över stafettpinnen till nya krafter. Tack till er alla som låtit mig få vara en del av dessa viktiga och lärorika sammanhang.

*

Välkommen att besöka Innovationsföretagen i Almedalen. Vi finns på plats och kommer bland annat att diskutera utmaningar och framgångsfaktorer för framtidens arbetsliv. Läs mer här.

*

I helgen laddar jag för Almedalen, som åter drar igång. Äntligen.

Och nästa fredag kommer min sista fredagsblogg.

Trevlig helg.

/magnus