Hoppa till innehåll

I veckan har jag besökt både Umeå och Luleå för att träffa medlemmar. Jag har mötts av framtidsoptimism och nyfikenhet.

Efter namnlanseringen har jag givit mig ut på turné i landet, så långt det är möjligt med tåg. Jag har hunnit med Kalmar, Göteborg, Uppsala, Örebro samt nu i veckan Umeå och Luleå.

Det går inte att överskatta värdet i att möta medlemmar ute i landet. Dels att få lyssna på lokala och regionala utmaningar, att få höra om företagens utveckling runt om i landet. Dels att få berätta om våra tankar om förbundsbildning och namnbyte och föra en dialog om hur vi kan stärka arbetet framåt.

En tydlig känsla efter de senaste mötena är all framtidsoptimism.


Medlemsmöte i Luleå.

Med det nya namnet blickar vi mer framåt än bakåt. Vi vet att världen ändras snabbt och att flera stora trender utmanar befintliga arbetssätt.

Jag får tydligt känslan av att medlemmarna jag möter ser innovation, problemlösning och kreativitet som en central del i våra framtida leveranser och uppdrag. Och att inslaget av detta ökar i våra uppdrag.

Visst finns det en hel del frågeställningar också: hur ser vi till att offentliga upphandlingar sköts bättre, hur kan vi få fler ingenjörer och arkitekter till vår bransch, sköter vi vår egen ”konsultetik” på rätt sätt? Och så en och annan fråga om hur vi kan lyfta fram värdeskapande och innovation bättre i debatten.

Företagsbesöken och seminarierna runt om i landet triggar igång många bra frågor, som också föder in nya perspektiv i vårt löpande arbete.

Turnén fortsätter i vår, med fler orter. Jag ser fram emot fler träffar i bland annat Malmö, Jönköping, kanske Karlstad, kanske Sundsvall. Vill du att jag kommer till ditt företag och berättar om vårt arbete? Hör av dig! Jag kommer mer än gärna, så länge kalendern tillåter. Och så länge tåget går.

*

I helgen åker jag ingenstans, utan håller mig hemma. De största utflykterna går nog till återvinningscentralen, möjligen även gymmet. Men då tar jag nog inte tåget.

Trevlig helg!

/magnus