Hoppa till innehåll
Begreppet innovation skapar ofta olika associationer. Vissa kopplar det till nyskapande produkter och lösningar från små startups. Andra kanske till tekniska landvinningar nära universitet och högskolor.

För min del har det varit viktigt att ge en bred och i mina ögon mer komplett bild av begreppet innovation i och med vårt namnbyte. Vi företräder företag som på olika sätt löser svåra och komplicerade problem hos sina kunder. Att med beprövad metodik, processer och erfarenhet förädla kunskap till nya lösningar. Det kan handla om hur städer ska utvecklas, hur broar ska konstrueras, hur bromssystem ska designas eller hur kärnkraftverk ska möta framtidens säkerhetskrav.

Våra medlemmar besitter djup teknisk och arkitektonisk kunskap, som kan utnyttjas för att lösa problem hos våra kunder. Nästan alltid handlar det om problemlösning. Och behovet av att vara kreativ och innovativ i problemlösning bara ökar.

I vårt fall handlar ”innovation” såklart om modern teknik, nya tjänster och varor. Men lika mycket handlar innovation för oss om en process, ett förhållningssätt och ett koncept eller en metod.

Vi erbjuder kreativ problemlösning med djup kunskap i botten.

Ordet innovation känns som en utmärkt etikett på just detta.

*

Missa inte vårt öppna årsmötesseminarium på temat ”Framtidens innovationskraft” den 10 april, som arrangeras av Innovationsföretagen och IT&Telekomföretagen tillsammans. Medverkar gör politiker, företagsledare, m fl. Läs mer

*

I helgen erbjuds 50-årskalas, med mörk kostym, kanske till och med fluga. Talet har vi redan börjat fila på.

Trevlig helg!

/magnus