Hoppa till innehåll

Nästa vecka är det årsmöte och ett anslutande seminarium. I år tror jag att det blir extra spännande.

Det senaste året har inneburit en hel del större förändringar för oss och årsmötet nästa vecka blir därför ett bra tillfälle att summera var vi står, hur vi tagit oss hit och hur vi går vidare.

Som vanligt ordnar vi ett öppet seminarium i anslutning till årsmötet, denna gång på temat ”Framtidens innovationskraft”. Men vi gör detta dessutom tillsammans med våra kollegor inom Almega: IT&Telekomföretagen. Det finns många skäl till att detta skapar både extra styrka och extra glöd i samtalet.

Ett skäl är självklart att båda våra förbund har många ingenjörer – vi därtill arkitekter – som med sitt kunnande stöper om våra samhällen i grunden. Ett annat är att det digitala och det fysiska håller på att glida ihop. Vår fysiska miljö blir allt mer uppkopplad. Kraften i våra digitala verktyg stannar inte i den digitala miljön, utan påverkar affärer, samhällen och människors vardag. Därtill är kunskapsutveckling och innovation centrala drivkrafter för både medlemmar i Innovationsföretagen och IT&Telekomföretagen. Förutsättningarna att skapa nytt, vara kreativ, hitta nya lösningar på komplexa problem: det är något vi båda vill stärka.

Årsmötesseminariet blir ett tillfälle att visa att vi i väldigt många frågor har gemensamma utmaningar, gemensamma svar på dessa och dessutom gärna gör saker tillsammans. På seminariet deltar bland annat Anders Ygeman (energi- och digitaliseringsminister) och flera andra politiker och framstående företagsledare.

Jag ser det som ett första steg, där vi ännu tydligare krokar arm med kollegorna inom Almega för att visa styrkan i den kreativa, innovativa kunskapssektorn.

Det lär finnas mycket mer att göra tillsammans.

*

Mer information om vårt årsmöte och seminariet hittar du här.

*

I helgen håller jag mig hemma. Nästan inget bokat, desto fler saker man skulle vilja hinna med. Nå: jag låter helgen forma sig självt. Ibland kan det också leda till spännande saker.

Trevlig helg.

/magnus