Hoppa till innehåll

I veckan har jag besökt våra EU-parlamentariker för att synliggöra vårt arbete. Det är viktigare än man kan tro.

I vårt påverkansarbete för att stärka medlemmarnas förutsättningar att växa och utvecklas är såklart riksdag och regeringen otroligt viktiga. Men det är lätt att glömma att många av förutsättningarna för svensk lagstiftning kommer från EU. Frågor som rör den inre marknaden, exempelvis lagen om offentlig upphandling, har sin grund i EU:s direktiv.

Därför var det värdefullt för mig och förbundet att få tillfälle att nätverka med några av de nyvalda EU-parlamentarikerna, som just den här veckan befann sig i Strasbourg. Jag och mina kollegor från Almega som var med på resan lyfte fram flera viktiga frågor: respekten för den svenska arbetsmarknadsmodellen, tjänstesektorns betydelse i stort, tjänstesektorns viktiga roll som jobbskapare och tillväxtmotor och självfallet värdet i en öppen inre marknad, där både företag och individer kan röra sig så fritt som möjligt.

Den sortens dialoger och påverkansarbete måste fortsätta – både i Bryssel, Strasbourg och här hemma.
*

I helgen ser jag fram emot två middagar med goda vänner. Plus kanske en sovmorgon någon av dagarna. Veckans schema har inneburit uppstigning kl 04.00 två dagar, så det finns lite att ta igen.

Trevlig helg.

/magnus