Hoppa till innehåll

Se till att se världen ur fler perspektiv än bara från ditt eget skrivbord.

Under januari brukar jag ta mig tid att besöka några av de lokalavdelningar vi har ute i landet. I veckan har jag besökt Kalmar, i nästa vecka åker jag till Luleå. Jag tillbringar ändå de flesta av mina arbetsdagar i Stockholm. Det blir lätt så att jag ser världen ur ett Stockholmsperspektiv. Därför är det så otroligt viktigt för mig att både samtala, resa och lyssna på fler än bara de jag brukar höra.

Jag tar omedelbart med mig några viktiga lärdomar från just Kalmar. Dels den omvandling som Kalmar stad genomgår, med en stor utbyggnad av universitetet, men även andra projekt, bland annat den nybyggda Byteatern. I detta ligger även ett fortsatt mycket gott marknadsläge för de aktörer i vår sektor som arbetar mot bygg- och anläggningssidan.

Ett annat medskick från Kalmar är värdet i gemensamma mötesplatser, i vårt fall vårt regionala arbete. Dessutom mycket bra avstämningar med medlemsföretag om deras förutsättningar och möjligheter.

Det tar såklart tid att resa: tåget mellan Kalmar och Stockholm flöt förvisso på klockrent, men tar förstås en del tid. Men samtidigt fick jag en hel del gjort – både skrivande och läsande. Men i slutändan ger det mersmak att besöka medlemmar, få perspektiv på Stockholm och inse att det finns stora skillnader som vi ständigt måste ha i bakhuvudet.

*
I veckan har – till slut – julen städats ut hemma: granen åkte ut i onsdags. Men lite plock med ljusslingor och julgranskulor blir det ändå till helgen. Nu kan våren komma.

Trevlig helg!

Magnus Höij, förbundsdirektör