Hoppa till innehåll

Årets Guldhusvinnare har ett brinnande engagemang för samhällsbyggandets sociala ansvar och drivs av en mission att förändra. Dessutom har hon mod att utmana normer och invanda mönster.

Så låter juryns entusiastiska motivering till varför Lisa Wistrand, stadsutvecklingsstrateg på White Arkitekter i Göteborg, får ta emot ledarskapsutmärkelsen Guldhuset 2020.

– Antalet nominerade var i år rekordhögt med 40 starka kandidater från hela samhällsbyggnadssektorn så juryn hade ett tufft arbete att välja ut en person. Men Lisa stod ut med sitt mod att våga pröva nya vägar och sin förmåga att bygga ett effektivt lag. Hon lyckas även förena affärsnytta med socialt ansvar, säger Kicki Björklund, guldhusjuryns ordförande.

– Det känns fantastiskt roligt – och smickrande! Det är roligt också att frågorna som jag brinner för uppmärksammas genom det här priset, säger vinnaren, Lisa Wistrand.

Juryns motivering:
Lisa Wistrand har ett brinnande engagemang för samhällsbyggandets sociala ansvar. Hon drivs av en mission att förändra och har mod att utmana normer och invanda mönster. Med en stor portion tålamod ser hen till att olika intressen får ta plats i en traditionell bransch. Lisa är en sann lagbyggare med delaktighet och relationskapande som främsta nycklar. Stöd, kunskap och förståelse, för kunder och medarbetare, är delar i en coachande ledarstil som inspirerar och vinner respekt. För Årets Guldhusvinnare är social hållbarhet en god affär för företag och samhälle.

Utmärkelsen Guldhuset tilldelas en ung ledare inom offentlig eller privat sektor som utmärkt sig som en god och framgångsrik ledare inom samhällsbyggnad. Priset har delats ut sedan 2004 och är instiftat av CMB, Centrum för management inom byggindustrin. Det delas traditionellt ut på CMB:s evenemang Ledarskapsdagarna som i år har blivit framflyttade till 21 september.

Magnus Höij, förbundsdirektör för Innovationsföretagen sitter i juryn tillsammans med representanter från CMB, Chalmers, Byggföretagen, Byggherrarna, Byggindustrin, Fastighetsägarna och KTH.

Se filmen från prisutdelningen.