Hoppa till innehåll
Från och med den 7 april är det möjligt att ansöka om stöd för korttidsarbete hos Tillväxtverket. För en smidig handläggning är goda förberedelser viktiga. Redan idag kan de som vill ansöka göra ett webbtest och beräkna ersättning.

– Vi vill vara väldigt tydliga med att det viktigaste inte är att vara snabb med att skicka sin ansökan utan att den är rätt ifylld och innehåller all nödvändig information. Pengarna kommer inte att ta slut, säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket.

På Tillväxtverkets webbplats finns ett test som alla som vill ansöka om stöd för korttidsarbete kan göra. Tanken med testet är att ge en första indikation om ett företag uppfyller kraven för att bli beviljad stödet. På webbplatsen finns även en beräkningshjälp som ger en bild av hur mycket stöd ett företag kan få efter beviljad ansökan.

Hjälp till förberedelse

– Det här är ett sätt för oss att hjälpa de arbetsgivare som är i behov av stöd att kunna förbereda sig grundligt inför att de ska skicka sin ansökan. Vi är måna om att alla så snart som möjligt får sina pengar utbetalda och då är det viktigt att ansökningarna som kommer in är korrekt ifyllda, säger Tim Brooks.

På tillvaxtverket.se finns omfattande frågor och svar om korttidsarbete samlat. Ansökan öppnar tisdag den 7 april, telefonsupport för de som ansöker kommer att finnas tillgänglig från samma dag.