Hoppa till innehåll

Hållbarhetsfrågorna får inte bara bli prat och visioner. Och arbetet som görs måste beröra oss alla.

Det är lätt att prata om förändring. Betydligt svårare att genomföra.

Hållbarhetsfrågan har vi burit med oss länge, men lite för ofta har det mest varit vackra ord och långsiktiga målbilder.

I veckan har jag fått värdefulla inspel från förbundets styrelse och många medlemmar på vad vi ska göra i höst och in i 2021. Ett tydligt budskap har varit att vi måste öka ansträngningarna ytterligare i frågor om klimat och hållbarhet.

Inte för att vi har nedprioriterat frågan innan, men för att den kan behöva ta ännu större plats framöver.

Jag tänker göra två saker med detta.

Det ena är att forma verksamhetsplanen 2021 så att dessa frågor får än större utrymme. Och dessa texter måste bli konkreta och tydliga, inte bara luftiga visioner.

Det andra är att börja städa framför min egen dörr. Vi på Innovationsföretagen kan inte själva lösa klimatkrisen eller alla hållbarhetsutmaningar. Men vi kan – och måste – dra vårt strå till stacken. Vi kan och måste bli bättre på kravställning mot våra leverantörer och samarbetspartners. Vi kan och måste bli bättre på att leva som vi lär.

Det finns ofta utmaningar med att gå från ord till handling. Det är naturligtvis lättare att prata runt problemet än att göra något åt det.

Men det duger inte längre att bara prata och visionera.

I höst vill vi som förbund bidra ännu mer än innan till lösningarna på klimat- och hållbarhetsfrågorna.

I stort och i smått.

*

I helgen har jag lovat att webbsända en utomhusaktivitet som vår församling ordnar ute på Lovö, väster om Stockholm. Där ska jag med kamera och dator, ström och internet ge fler möjlighet att delta. Konkret nytta i ett litet format.

Trevlig helg.

/magnus