Hoppa till innehåll

I veckan har vårt förbunds styrelse stärkts med ytterligare en god kraft. Det breddar och stärker oss.

Motsatsen till mångfald är inte enfald, men visst vore världen fattigare om vi bara mötte andra som tyckte precis som oss hela tiden.

Vårt förbund rymmer en mångfald av företag – de flesta förvisso med djupt ingenjörskunnande och arkitektur i bagaget.

Men jag sätter stort värde på att vårt förbund i väldigt många avseenden har en stor bredd, både i arbetssätt, i vilken sektor man arbetar och hur man väljer att paketera sina tjänster.

Våra medlemmar hjälper industrin, byggsektorn, det offentliga och många andra med kunskap och råd.

Den mångfalden behöver vi dra nytta av än mer. Jag har sedan jag började på förbundet strävat mot att hitta det gemensamma, frågorna där vi kan enas och kroka arm. Det har gått bra, men kan utvecklas än mer.

Jag är helt säker på att arkitekterna stärker ingenjörerna – och tvärt om. Jag är säker på att företag som hjälper Volvo med utvecklingsfrågor också kan stärka det offentliga minst lika mycket. Jag vet att ingenjörer som jobbar med samhällsbyggnad också kan bidra med frågor om design och samhällsutveckling.

Mångfalden berikar verkligen, i synnerhet om vi får till en fruktbar samverkan och hittar synergierna.

Mångfalden syns också i vår styrelse och från i går (torsdag) har vi gjort ett fyllnadsval, där arkitektbyrån Fojabs vd, Daniel Nord, tagit plats i styrelsen.

Det kommer att berika vår styrelse. Och jag känner mig säker på att vi tillsammans hittar mer som är lika än vad som skiljer oss åt.

*

I helgen blir det återigen en tur till västkusten, delvis för att äta hummer med familjen. Hummer och Hunnebostrand passar verkligen ihop.

Trevlig helg.

/magnus