Hoppa till innehåll

I måndags var det många som uppmärksammade Internationella kvinnodagen. Nu är det fredag. Jobbet är inte klart. Jämställdhet är en förutsättning för en hållbar utveckling – varje dag, hela året.

Väldigt många av våra medlemmar arbetar aktivt med både mångfald och jämställdhet. De goda exemplen är många och arbetet sker aktivt och enträget av väldigt många.

Men det är fortfarande inte tillräckligt: strukturer och glastak står i vägen. Jag tror personligen att vi aldrig blir klara, att det ständigt måste vara en levande fråga.

I detta långsiktiga arbetet behövs som vanligt vår sektor extra mycket. Trots att vi redan gjort mer än många andra, och trots att medvetenheten är större än på många andra håll behöver vi jobba ännu hårdare än innan.

Vår sektor är bra på att bryta mönster, att hitta nya vägar. Det är inbyggt i vårt dna.

Därför behövs våra perspektiv även i arbetet med mångfald och jämställdhet. Om inte vi, med vårt aktiva, medvetna och strukturerade arbetssätt, kan vara ett föredöme och bidra till ett samhälle och näringsliv som ger alla goda förutsättningar att förverkliga sina egna drömmar: vem ska då kunna göra det?

Vi ska vara stolta över vad vi åstadkommit. Men vi ska inte vara nöjda.

*

Efter en fin, men slaskig arbetsvecka på västkusten flyttar jag upp till Stockholm igen i helgen. Tågresan mellan Uddevalla och Stockholm ska jag ägna åt böckerna som kom ner till Bohuslän, men som ännu inte är utlästa.

Trevlig helg.

/magnus