Hoppa till innehåll

Den kunskapsintensiva sektorn kan – och måste – nyttjas ännu mer för att lösa klimatkrisen. Nu ökar vi trycket i frågan.

I helgen som gick publicerade jag tillsammans med en lång rad branschföreträdare ett upprop för  ett mer aktivt klimatarbete som vi kallar ”Innovation för klimatet”.
Vi pekar på oss själva, på våra kunder och på politiken. Vi måste alla bidra mer än vi gjort hittills. Läs debattartikeln i Göteborgs-Posten här.

Vi själva har mer att göra. Även om de allra flesta av våra medlemmar redan har ett mycket aktivt klimat- och hållbarhetsarbete behöver vi anstränga oss än mer, bland annat genom att se till att stödja de många andra färdplaner som tagits fram av näringslivet.

Våra kunder behöver göra mer. Dialogen om klimatkonsekvenserna i exempelvis offentliga upphandlingar måste bli mycket konkret och självklar. Det duger inte att bara fokusera på lägsta pris i ett läge när kvalitet och hållbarhet borde vara självklarheter.

Och politiken behöver göra mer. I sina regleringsbrev till sina myndigheter måste klimatmålen bli tydligare och mer offensiva.

Arbetet brådskar. Vi vill bidra mer.

Ett stort antal medlemmar har redan skrivit under uppropet. Men vi vill att fler ska bidra. Vill ditt företag också ansluta sig?  Kontakta Anders Persson.

*

Lyssna gärna på mitt samtal med FIDICs ordförande, Tony Berry, som jag hade i veckan.

*

I helgen har vi, precis som vanligt, bjudit över våra grannar på kaffe och äppelkaka. Det brukar alltid vara trevligt. Det går för övrigt inte att underskatta värdet av bra grannar.

Med hopp om att även du får en trevlig helg.

/magnus