Hoppa till innehåll

Rysslands attack mot Ukraina får långtgående konsekvenser för handel och näringsliv. Johan Sjöberg, försvars- och säkerhetspolitisk expert hos Svenskt Näringsliv, råder företag att skapa sig en bild av hur den egna sårbarheten ser ut.

Rysslands invasion av Ukraina har kastat Europa och Sverige in i ett nytt, mycket allvarligt säkerhetspolitiskt läge än på flera decennier. Det kraftigt försämrade omvärldsläget kan också på sikt betyda långsiktiga konsekvenser för handel och näringsliv.

Johan Sjöberg, försvars- och säkerhetspolitisk rådgivare vid Svenskt Näringsliv, menar att det är av stor vikt för företag med verksamhet i Ryssland, Belarus och Ukraina, men också för näringslivet i stort, att man skapar sig en god lägesbild över risker och sårbarheter.

Läs mer här om vad svenska företag kan göra för att skydda sig i detta läge.

Läs även kommentar från Svenskt Näringslivs vd Jan- Olof Jacke.