Hoppa till innehåll

Framtidens arbetsliv står inför skiften som påverkar arbetslivets grunder. Men trots att arbetslivet förändrats, har regelverken och förutsättningarna för värdeskapande förblivit desamma. Under årets Almedalsvecka diskuterade vi med opinionsbildare och företag varför det är så viktigt att Sverige ligger i framkant i den här utvecklingen.

På seminariet presenterade Innovationsföretagen en rapport som belyser  hur vi formar regelverk som stärker individ och företag och främjar individens och företagens möjligheter att skapa värde tillsammans. Hur bibehåller man innovationskraften i företagen? En förändring behövs om Sverige ska fortsätta vara konkurrenskraftigt och attrahera kompetens.

På seminariet deltog:

– Mats Lindgren, vd Kairos Future
– Sara Lindmark, vd Together Tech
– Håkan Danielsson, vd WSP Sverige
– Venke Osnes, vd Mer Arkitekter
– Ann-Therese Enarsson, vd Futurion
– Charlotta Stern, vd Ratio
– Anders Persson, näringspolitisk chef Innovations­företagen.

Samtalet modererades av Magnus Höij, förbundsdirektör Innovations­företagen.

Titta på en inspelad version här:

 

Läs mer om rapporten här.