Hoppa till innehåll

ACE är arkitektbranschens påverkansorganisation i Bryssel, där både Innovationsföretagen och Sveriges Arkitekter är medlemmar.

Carl Bäckstrand har suttit i styrelsen för ACE i två år på ett tilldelat mandat för Sverige och sedan ytterligare två år i styrelsen på ett eget mandat. Han har nu blivit omvald för en period på ytterligare två år.

– Vi är glada att Carl Bäckstrand har blivit omvald för ytterligare två år i ACE styrelse. Hans erfarenhet från både den svenska och den internationella arkitektmarknaden kommer fortsatt vara en tillgång för ACE arbete. Hans engagemang kommer vara värdefullt för att stärka förutsättningarna för arkitektkontoren, både i Sverige och resten av den europeiska marknaden, säger Elin Lydahl, förbundsdirektör för Innovationsföretagen.

– Att lösa miljö- och klimatfrågorna är en av vår tids största utmaningar. Det är av särskilt stor vikt att lösa dessa frågor internationellt, och Carl Bäckstrands engagemang i just miljö- och klimatfrågorna kommer vara en stor tillgång för ACE fortsatta arbete, säger Elin Lydahl.