Hoppa till innehåll

Årets upplaga av politikerveckan i Almedalen blev en viktig pusselbit för utvecklingen av vårt nya förbund.

Jag erkänner direkt: jag hör till de som verkligen gillar Almedalen. Inte minst de spontana mötena, den otroliga bredden av frågor och perspektiv och såklart även talen varje kväll, då partiledarna får lägga ut texten.

I år var inget undantag. Varmt och soligt i början, en förfärligt kall och regnig tisdag men sedan sol igen på onsdagen.

Tre saker stod ut för mig den här gången, som extra viktiga för just vårt nya förbund.

För det första: lanseringen av vår nya rapport om innovationsklimatet i Sverige. Vi har bett analysföretagen Kairos Future ta fram en grund för vidare diskussion och samtal kring hur vi kan stärka Sverige som innovationsnation och hur vi kan underlätta för svenska företag att innovera och utveckla nya lösningar. Rapporten presenterades på ett överfullt seminarium med många kloka reflektioner från panel och besökare.

För det andra: vår samverkan med Sveriges Ingenjörer har utvecklats under våren och syntes på flera sätt under årets Almedalsvecka. Vi arrangerade dels ett välbesökt seminarium tillsammans, om ”värdeskapande ingenjörer i värdeskapande företag”. Men även en spännande ingenjörsvandring i Visby, som var mycket uppskattad.

För det tredje: våra kollegor på IT&Telekomföretagen är alltid nära oss, men under veckan har detta synts extra tydligt också utåt. Vårt gemensamma mingel, under namnet ”IT&Innovationsmingel” blev en succé, trots ett bistert väder och regntunga skyar.

Årets Almedalsvecka blev på så sätt en viktig och naturlig slutpunkt för en intensiv vår.

*

Vill du själv läsa rapporten om Sveriges innovationsklimat, så finns den att hämta på vår sajt: Agenda för ett innovativt Sverige.

*

I sommar tar bloggen en liten paus. Jag ska hinna med att semestra lite på den amerikanska östkusten och inte minst åka till Hunnebostrand för att fira min mamma som i sommar fyller 80 år.

Hoppas du får tillfälle för egen återhämtning. Läs mycket. Ta en omväg. Ta tid att prata ordentligt med den där besvärlige grannen. Hjälp en turist. Handla mat i en butik du aldrig varit i innan. Ring någon som du saknar. Skicka många vykort.

Sommaren är perfekt för att få perspektiv och lära sig nytt. Liksom att ge perspektiv och kunskap till andra.

Glad sommar!

/magnus