Hoppa till innehåll

Diskriminerings­frågor i praktiken

Diskrimineringsreglerna ligger som ett nät över arbetsrätten och du behöver alltid tänka på dem när du fattar olika arbetsrättsliga beslut. I den här kursen går vi bland annat igenom vilka som skyddas av diskrimineringslagen och vad som krävs av dig som arbetsgivare för att inte diskriminera på grund av kön, etnicitet, funktionsnedsättning, ålder m.m. 

Kursbeskrivning

Detta får du i kursen
I den här kursen kommer vi att varva teori med praktik. Du får med dig den kunskap som krävs för att du i din roll som arbetsgivare på ett korrekt sätt lär dig att förebygga och hantera diskriminering i arbetslivet. Vi utgår främst från diskrimineringslagen men tar även upp föräldraledighetslagen och lagen om förbud mot diskriminering av deltidsarbetande arbetstagare och arbetstagare med tidsbegränsad anställning. Utöver kursens föreläsningsmoment får du som deltagare tillfälle att i mindre grupp lösa och diskutera praktiska problem som kan uppstå på arbetsplatsen.

Under kursen kommer vi bl.a. att gå igenom vad du ska tänka på under en anställningsintervju, hur en arbetsbeskrivning och kravprofil ska skrivas för att inte vara diskriminerande och vilket ansvar du som arbetsgivare har att underrätta medarbetare om att förena förvärvsarbete med föräldraskap. Vi tittar även på konsekvenser av diskriminering, för arbetsgivare och medarbetare och hur du ska tänka när policy och rutiner ska upprättas.

Kursledare
Lina Cronebäck och Heléne Hellström Persson, är båda arbetsrättsjurister med lång erfarenhet av hantering av diskriminering- och arbetsrättsfrågor.

Målgrupp
Vi vänder oss i första hand till chefer, HR-personal och övriga befattningar som verkar som arbetsgivarens företrädare i sin yrkesroll.

Praktiska kursdetaljer
Du som deltagare har möjlighet att ställa frågor under kursen.
Information om hur du ansluter dig till kursen får du i kallelsen till kursen. 

Pris
1495 exkl moms för medlemmar / 2900 exkl moms för icke-medlemmar

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

1595 kr

2900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}