Hoppa till innehåll

Innovations­företagen Fördjupningskurs i ABK 09, digital

Ukrainakrisen

En fortsättningskurs i standardavtalet Allmänna Bestämmelser för Konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet, ABK 09. Kursen hålls digitalt.

Kursbeskrivning

Under denna kurs går vi igenom tolknings- och tillämpningsfrågor i uppdrag med ABK som riskerar att leda till tvister. Med utgångspunkt i ett antal tvister från allmänna domstolar fördjupar vi oss i:

  • konkreta frågeställningar som uppkommer vid tillämpning av ABK,
  • hur respektive part agerat och resonerat i specifika tvistesituationer,
  • lärdomar som kan dras och hur liknande problem kan förebyggas.

Den som vill har även möjlighet att ta upp egna exempel på tvistesituationer för en analyserande diskussion i gruppen. Kursen hålls digitalt men med goda möjligheter till interaktion och diskussion.

Obs: Vi rekommenderar att du har standardkontraktet ABK 09 tillgängligt under kursen. Om du inte redan har detta så finns det att köpa hos Svensk Byggtjänst, både tryckt och digital version – länk till ABK 09 på byggtjanst.se.

Kursen hålls av vår förbundsjurist Helena Dahlberg med över tio års erfarenhet av att hålla kurser för såväl entreprenörer, konsulter och byggherrar inom samhällbyggnadssektorn.

Kursavgift

3.450 kronor/deltagare vid digitalt genomförande
Medlemsrabatt: 1.500 kronor
(moms tillkommer)

Teamslänk till kursen och föreläsarens material skickas ut till anmälda deltagare ett par dagar innan kurstillfället.

Målgrupp

Kursen är anpassad till arkitekter och tekniska konsulter med grundläggande kunskaper om ABK. Du som deltar förutsätts delta aktivt och bidra till diskussioner utifrån egna erfarenheter.

Förkunskaper

För att få ut så mycket som möjligt av kursen rekommenderar vi att deltagarna först tillgodogjort sig grundläggande kunskaper om standardavtalet ABK, se vår kurs ”Grundkurs i ABK 09”, men det är inget krav för deltagande.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

1950 kr

3450 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}