Hoppa till innehåll

Lansering: Bygg- och anläggnings­sektorns uppgraderade färdplan

Välkommen till lanseringen av bygg- och anläggningssektorns vässade och uppgraderade färdplan för klimatneutral konkurrenskraft. Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson kommenterar färdplanen, och vi diskuterar innehållet med bland andra Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana och flera ledare i näringslivet.

Bygg- och anläggningssektorn står för ungefär en femtedel av Sveriges klimatutsläpp, och är samtidigt en nyckel föromställningen och den gröna etableringsexpansion som sker i flera regioner nu. 2018 tog branschen fram sin färdplan för fossilfri konkurrenskraft inom ramen för Fossilfritt Sverige. Den täcker hela värdekedjan från tillverkning av material och produkter, till drift och förvaltning av fastigheter.

Nu har färdplanen vässats och uppgraderats för att lösningarna ska kunna skalas upp och tempot i omställningen öka. Målsättningen är att halvera utsläppen till 2030, men färdplanen visar att det är möjligt att halvera utsläppen redan idag. Vad krävs för att pilotprojekten med halverad klimatpåverkan skalas upp snabbt och blir norm?  Och vilka hinder behöver politiken röja för att sektorn ska nå klimatneutralitet 2045?

Innovationsföretagen ställer sig bakom färdplanerna och deltar i arbetet med att förvalta och utveckla dem.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}