Hoppa till innehåll

Lönerevision 2024 – med Lönekompassen

På webbinariet kommer vi prata om lönerevisionsprocessen och presentera Innovationsföretagens Lönekompass, ett samtalsunderlag om lönestatistik.

Löneprocesserna i Innovationsföretagens två löneavtal är snarlika och de flesta av våra medlemsföretag har lönerevision 1 april. Utgångsläget i löneavtalen är att lönebildningen ska ske lokalt, utifrån företagets ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningar.

Löneökningsutrymmet för medlemmar i Sveriges Arkitekter och Sveriges Ingenjörer beror på företagets förutsättningar. Löneökningsutrymmet för Unionens medlemmar följer ”märket”, vilket i år innebär 3,1 %, om inte parterna lokalt avtalat om annan nivå.

Vi kommer gå igenom förutsättningarna för löneprocessen och vikten av en god samverkan lokalt, samt presentera vår nya Lönekompass, ett material utifrån lönestatistiken om lönestrukturer inom innovationssektorn. Lönekompassen kan med fördel användas av våra medlemsföretag som stöd i den lokala lönebildningsprocessen.

Lönekompassen publiceras på Innovationsföretagens hemsida under första veckan i februari, så snart lönestatistiken för 2023 är sammanställd.

Tid

13 februari, klockan 12.00-13.00

Föreläsare

Kajsa Eldin, förhandlingschef och Jacob Stenblom, arbetsrättsjurist, Innovationsföretagen

Målgrupp

Webbinariet vänder sig till chefer, HR och VD på Innovationsföretagens medlemsföretag.

Praktiska detaljer

Du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatt under webbinariet. Teamslänk till webbinariet skickas ut separat via mejl dagen innan tillfället.

Avgift

Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till Innovationsföretagens medlemmar.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}